Att leva livet fullt ut

Vad betyder de orden för dig? ”Leva livet fullt ut?”

I somras började jag fundera alltmer på om jag verkligen levde livet fullt ut. Och vad det innebar för just mig att leva livet fullt ut. Jag började granska mig själv och vända ut och in på tankar, känslor och olika livssanningar jag hade. Jag insåg att jag lät rädslor och andras sanningar styra de val jag gjorde i livet. Med ”andras sanningar” menar jag sådant vi har fått höra av andra under årens lopp och accepterat som våra egna sanningar.
För mig innebar detta att jag granskade mig själv alltmer och såg vad som verkligen var jag och vad som egentligen tillhörde andras värderingar. Vad är viktigt för mig och var står jag i livet, vad frågor jag ställde mig.

Jag har kommit fram till att för mig innebär att leva livet fullt ut att jag t ex  vågar ställa mig ensam och dansa på stan om där är en musikant som spelar helt fantastisk musik (och att det är ok om folk anser mig vara galen), att skratta så mycket och ofta jag kan, att välja att se det fina i ting istället för att klaga och skapa drama. Att ta ansvar för det jag själv känner och det jag själv skapar. Kunna vara snäll mot mig själv och acceptera mig för den jag är och då automatiskt acceptera andra för den han/hon är.
Det viktigaste för mig att leva livet fullt ut är att just se vilka rädslor som hindrar mig från att göra det jag brinner för. Att inte våga är att vara en liten lort, och jag vill aldrig vara en liten lort. Jag vill aldrig ligga på min dödsbädd och ångra saker jag aldrig gjorde.

För någon kanske att leva livet fullt ut innebär att resa hela tiden och se massor. För en annan att bli rik. För en tredje att bestiga the seven summits. För en fjärde att våga öppna en liten butik. För en femte att våga älska fullt ut trots alla sårande erfarenheter som finns med i bagaget.
Alla har vi våra egna sanningar och våra egna känslor vad som betyder mest för oss och får vårt hjärta att sjunga. Ingen sanning är mer sann än en annan – vi har alla bara olika sanningar.

Vad får ditt hjärta att sjunga?

Känn rädslan och våga ändå – Lina

 

Annonser

5 tankar om “Att leva livet fullt ut

 1. Heeej Lina!!
  Det går långt mellan varven att jag är in och kikar på din blogg… Jag följer nästan inga bloggar nu sen jag blev utbränd. 😦 Men jag vill ju så klart inte tappa kontakten med dig så jag kommer förstås att prenumerera även på din nya blogg!

  Mitt hjärta sjunger inte så mycket längre… är bara trött, trött, trött… Men jag kommer tillbaka, var så säker! Den 1 december -15 blev jag sjukpensionerad, så nu slipper jag åtminstone tvinga iväg mig till jobbet… Mitt nya jobb blir att ta hand om mig själv! 😀

  Ha det så bra så länge!!
  Kram!! ♥

 2. Vilken fin hemsida du skaffat dig! Det ska bli så kul att hänga med på denna din nya resa. Och det bästa med rädslor är att övervinna dem! Vilken känsla. Lycka till Lina, jag hänger med :-)! Kram

 3. Heeeej Anneli,
  Vad härligt att se dig här 🙂
  Jag läser knappt några bloggar jag heller längre – har varit för mkt med mig själv och känner det är svårt att ta in allas klokheter hela tiden. Det blir lite overload inom en 😉
  Låter fantastiskt att ditt nya jobb är att ta hand om dig själv – heja dig! Jag inser att det varit mitt jobb det senaste året – att ta hand om mig själv; kost, mentalt, andligt, kroppsligt, etc. Jag mår sååå mkt bättre sedan jag la ner all tid på mig själv.
  Jag önskar dig all lycka och välgång i livet fina du.
  Vi hörs av snart igen.
  Stor kram Lina

 4. Tack 🙂
  Vad kul att du fortsätter med på resan.
  Jag har inte läst din blogg så mycket på sistone tyvärr – har inte riktigt haft ork att ta in allt; inte läst en enda blogg faktiskt … Men hoppas på ändring inom kort.
  Ha en underbar dag 🙂
  Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s